De dilluns a divendres, de 10 a 13,30h i de 16 a 20,00h

Els dissabtes hores concertades

Visites a domicili

93 119 66 53

L’arribada d’un nadó a la llar

Felicitats per ampliar la vostra família, ara arriba el punt de saber com introduirem el nadó a la vostra mascota. Els animals pateixen estrés davant de qualsevol canvi així que intentarem que aquest canvi sigui gradual. Les rutines que es faran en la vida diària canviaran i ja no hi haurà tant temps per l’animal ja que el temps es dividirà per dos o més.

Durant l'embaràs

Ja des de l'embaràs els canvis es començaran a notar, per tant, hem d’evitar que l’animal associï aquests canvis amb situacions negatives ja que acabaria associant-les amb el nadó. Per tant hem de fer que tots aquests canvis siguin el més agradable possible per l’animal. Reduir l’estrès i mantenir la situació el més calmada possible, si vosaltres esteu nerviosos o massa atents al que fa el gos, ho notarà.

Controlar conductes no desitjades: Evitar que el gos salti a sobre de la gent.
No oblidar el gos: serà inevitable donar menys atenció a l’animal, però hem d’intentar buscar temps per jugar amb ell. El temps d’interacció s’anirà reduint gradualment i caldrà fer un Planning de quines rutines s’hauran d’eliminar i fer-ho a poc a poc.

Zones de restricció: Si per exemple no volem que l’animal entri a l’habitació del nadó podem utilitzar barreres. El gos ha de saber estar sol, i separat dels nens. Aquestes també es faran gradualment.

Durant les reformes: el gos podrà “participar” en la reforma de l’habitació dels nens, podrà olorar els nous mobles, llits i que pugui investigar amb llibertat.

Entrenar l’arribada a casa: Podem portar una nina, simulant el nadó. Cal que tot sigui el més tranquil possible ja que hem de transmetre calma i evitar l’ansietat. Deixar la nina al sofà, entrar amb el cotxet del nadó, etc són rutines que haurem de practicar abans que arribi el bebè… Per acostumar el gos als plors, es pot fer amb gravacions d’altres nens. Quan el nadó plori mantenir la serenitat i si el gos presenta una conducta positiva premiar-lo.

Arribada del nadó a casa

Si hem seguit les pautes anteriors correctament no hi ha d’haver problemes. El primer dia que el nadó arribi a casa és molt important mantenir la calma. Hem de permetre que el gos ensumi el nadó mentre ens ajupim suaument i donar premis, després, deixar ensumar altre cop el bebè perquè el gos associï el nadó amb quelcom positiu, i tornar a donar llaminadures. És molt important el nostre llenguatge corporal, hem d’estar tranquils i serens fugint de qualsevol estat d’excitació i evitar transmetre inseguretat o por a l’animal.

Es poden utilitzar feromones (en spray o difusor) per assolir un ambient més relaxat, això és especialment important en els gats, ajuden a reduïr molt l’estrés a causa de grans canvis.

Durant els primers mesos caldrà vigilar i evitar crear associacions negatives com apartar al gos de mala manera quan s’apropa al nadó, cridar-lo o castigar-lo si entra en zones restringides, excitar-nos i posar-nos nerviosos quan plori, etc… Ensenyarem al gos a passejar al costat del cotxet que segueixi el seu ritme, també serà un bon exercici.

Serà també important que el bebè aprengui que el gos no és una joguina però que podria ser un bon company de jocs.

Recordeu que si tenim un nen de menys de 3 anys d’edat la pauta de desparasitació interna de l’animal serà cada mes en comptes de cada 3 mesos.

En definitiva, és important començar a preparar l’arribada del nadó de manera gradual des del principi de l’embaràs i seguint les pautes del vostre veterinari.

Tens alguna pregunta?

Segueix-nos a les xarxes socials

Llegeix altres articles

Enriquiment ambiental en gats

Guia per cadells

Equipo de la Clínica Veterinària General atendiendo un perro

La teva confiança és el seu benestar