Amb l’objectiu de millorar l’atenció als vostres amics felins, volem intentar reduir l’estrès que passen els gats a la clínica.
La visita d’un gat a la clínica comença amb vosaltres nerviosos intentant posar l’animal al transportí. Així que us guiarem perquè això no passi i tant el gat com vosaltres vingueu a passar un bon dia.
El transportí hauria de formar part del mobiliari de casa, al costat de la zona de repòs o al costat de la zona de menjar, i de tant en tant s’hauria de posar una llaminadura dins per estimular l’entrada. Això és pot començar a fer des de ben petit. D’aquesta manera evitareu córrer darrere el gat per posar-lo dins i no fer tard a la cita amb la veterinària.
La millor manera de portar l’animal a la clínica és en un transportí rígid, d’aquesta manera quan el posem al cotxe estarà més estable. Podeu posar-lo als peus de darrere al conductor o lligat amb el cinturó de seguretat. D’aquesta manera es sentirà més segur. Evitar músiques estridents o cridar massa fort. Si el transportí és molt obert seria bo tenir una manta per tapar-lo. Us recomanem que porteu dues mantes a la clínica, una per l’interior del transportí i una per l’exterior. D’aquesta manera podran estar amb la manta durant l’exploració i reduirà l’estres.
Un cop a la clínica, es recomana posar el transportí en una zona elevada, mai al terra, pot ser a una cadira o a una taula. El moviment constant dels peus els pot posar nerviosos. Procurarem parlar fluixet a la sala d’espera i evitar moviments bruscs. Si cal entrarem el gat a una sala d’espera a part per evitar ensurds amb altres animals.
Al entrar a la visita obrirem la porta i deixarem 5 minuts (mentre expliqueu com està) que el gat faci la seva, serà bona senyal si el gat surt per si sol. Si no surt indicarà que no se sent segur així que intentarem deixar-lo a la zona segura i treure la tapa del transportí per dalt. Evitarem aixecar el transportí pel cul o sacsejar-lo perquè surti. Però podem fer-lo sortir per la porta posant el palmell de la mà sota la seva panxa. Podeu portar mantes, joguines o les seves llaminadures preferides perquè es senti més com a casa. I així poder visitar l’animal sense sentir-se amenaçat.
Esperem que aquestes pautes us ajudin en la convivència.
Un gat sense estrés és un gat feliç…