De dilluns a divendres, de 10 a 13,30h i de 16 a 20,00h

Els dissabtes hores concertades

Visites a domicili

93 119 66 53

Aliments tòxics

Aquí us deixo una llista d’aliments que no heu de donar a la vostra mascota. A vegades pensem que si nosaltres ho podem menjar ells també, però no és així. Els animals tenen un metabolisme diferent al nostre així que aquests aliments poden arribar a ser tòxics si es consumeixen amb freqüència o en una mínima quantitat, causant al·lèrgies, molèsties digestives, malalties greus o inclús la mort.

Aquesta és la llista de 12 aliments que no has de donar MAI al teu gos. Encara que t’ho demani i li agradi, són TÒXICS per ells:

Xocolata
Encara que els agradi i mai li hagi passat res al teu gos, cal recordar que contè una toxina, la teobromina. Un consum excessiu en aquests animals pot provocar una acceleració del seu ritme cardíac, nerviosisme, vòmits, diarrea i inclus la mort.

Cafè, tè i cacau
La cafeína i la teína afecten al sistema nervios dels animals i al cor. Igual que la xocolata, poden causar vòmits, diarrea i el reste dels símptomes.

Raïm i panses
Sobretot recordeu el Cap D’Any, vosaltres raïm, i ells… pinso!. Contenen una toxina que pot causar greus danys al fetge i al ronyó.

Nous de Macadamia
Ataquen al sistema nervios, causant debilitat i rigidesa a les potes. Tambié afecten als músculs, a causa d’una toxina desconeguda en aquest tipus de fruits secs.

Bolets i fongs
Poden contindre toxines que afecten al sistema nerviós prococant diarrea, vòmits, i en casos greus, estats de shock. S’ha de tenir cura amb els bolets silvestres que creixen al camp.

Alvocat
Aquest tipus de fruita té una toxina que pot danyar al cor i als pulmons del gos. A més pel seu contingut gras pot provocar transtorns digestius.

Cebes, alls o derivats com els calçots
Aquests aliments són extremadament tòxics pels gossos. Poden provocar anèmia i insuficiència renal.

Patates i tomàquets
No s’han de menjar ni fregides, ni cuites ni crues. Contenen oxalats que alteren el sistema digestiu i el tracte urinari del animal.

Ous crus
Contenen un enzim que redueix l’absorció de biotina. Es poden donar però molt de tant en quan, ja que a més hi ha el risc de que contraigui la Salmonela. Davant el dubte, millor prescindir d’ells.

Peix cru
En grans quantitats pot provocar un dèficit de tiamina, i com a resultat provocar una pèrdua de la gana i convulsions.

Llet
Els gossos són intolerants a la lactosa igual que les persones, ja que no posseeixen l’enzim necessari per processar la llet. Com a conseqüència pot provocar problemas d’estómac greus.

Si teniun un cadellet o un gatet, heu de donar llet específica de cada especie per evitar problemes, no poden beure llet de vaca!!

Alcohol
Amb l’alcohol no es fan bromes, et pot sortir molt car. És extremadament tòxic per ells, i en dosis elevades, poden arribar a l’estat de coma.

Altres aliments que provoquen problemes: Massa de llevat, òssos, xiclets…

Tens alguna pregunta?

Segueix-nos a les xarxes socials

Llegeix altres articles

Guia per cadells

Equipo de la Clínica Veterinària General atendiendo un perro

Esterilització de la gossa i la gata

Gato y perro tumbados juntos

La teva confiança és el seu benestar